Kiskunhalas: + 36 77/ 423-448 Budapest: + 36 1 398-7655

COMPRESOARE DE GAZ

SOLUTIE COMPLETA

Compresoare de evacuare a conductelor de gaz

Sisteme de compresoare autonome complet automatizate pentru evacuarea gazelor naturale din conducte, ca parte a măsurilor de întreținere și reparare. Conform evaluării specifice proiectului, presiunea rămasă în conductă poate fi redusă la 5 bari. Acest lucru va reduce drastic emisiile de gaze naturale în atmosferă.

Pentru a atinge un minim de presiune reziduală, sistemele vin cu un întrerupător patentat, automat între operațiunile de compresor într-un singur stadiu și în două trepte. Agregatul compresorului este acționat de un motor cu gaz, pentru a utiliza gazul disponibil în conductă și pentru a evita necesitatea unei surse suplimentare de energie.

La cererea clientului, sistemul poate fi integrat cu alte componente pentru a satisface aplicațiile speciale. Domeniul de activitate poate determina mărimea compresorului. În mod obișnuit, compresorul este mobilizat (montat pe remorcă sau înclinat), deoarece tipul de aplicație.

Unități de compresoare pentru colectarea si presurizarea gazelor

O stație de colectare si presurizare colectează gaze de la puțuri multiple si îl pompează spre instalația de procesare sau spre conductele transport gaze. Presiune de refulare depinde de stația de receptive (de exemplu 63 bari)

In mod uzual compresoarele de colectare si presurizare sunt montate pe un skid sau pe unități containerizate, portabile pentru a ajuta relocarea lor, dar locațiile mari au unități staționare

Unități de compresoare la gura sondei

Nu este totdeauna posibil de instalare a unei unități de compresie centralizata si un singur compresor de cap de sonda ar fi necesar pentru producție. Chiar cu un compresor, capul de sonda poate avea scurgeri de lichid. Pentru a atenua aceasta problema, un sistem de plunger poate fi instalat împreună cu compresorul capului de sonda. Cu un compresor acționat cu motor cu gaz, instalarea ar putea fi dificila.

Pentru perioadele de închidere, pe compresor se poate instala un bypass care permite circulația gazului. Controlerul care acționează supapa motorului poate fi utilizat pentru a controla o component vânduta  suplimentar / valva de by-pass.

Pentru a evita eventualele probleme cu această configurație, cum ar fi supraîncălzirea gazului circulant sau gazul de alimentare este insuficient pentru a menține compresorul în funcțiune, este necesară îmbunătățirea capacității de răcire a compresorului.

Acest tip de compresoare sunt concepute pentru a fi utilizate în condiții extreme, în mod obișnuiți montat pe un skid cu acoperiș.

Unități de compresoare pentru pornirea sondelor

Acest tip de aplicație folosește tehnica de ridicare artificiala a lichidului, cum ar fi apa sau țițeiul, prin introducerea bulelor de gaz in tubulatura de evacuare. Acesta are ca efect de reducere a presiunii hidrostatice in tubulatura de evacuare fata de presiunea hidrostatica din partea de intrare a tubulaturi.

Acest tip de compresor va fi acționat cu motor diesel pentru a funcționa lângă o sonda de gaz “închisă”, departe de orice sistem de distribuție. După pornire sonda poate lucra fără compresor, sau cu compresorul capului de sonda.

Compresoare de umplere CNG

CNG este Gaz Natural Comprimat. Presiunea de intrare a compresorului poate fi începând cu 0.03 barg, presiunea de refulare fiind in mod uzual de 250 bar.  In prezent gazul poate fi si Biogaz.

Compresorul este de tipul plug&play (cuplat si utilizat) și este ușor de instalat. Proiectarea integrata incluzând amortizor de pulsații la intrarea in conducta, separatoare duale, vas de evacuare, filtre de aspirație si evacuare și supape unidirecționale asigura ca instalațiile sunt destinate să asigure condiții de siguranță.

Compresorul poate fi echipat cu instalații de uscare, de încălzire sau răcire.